top of page

De verloskundige zorg

Uitgebreide verloskundige zorg helemaal aangepast aan jouw wensen

Mijn werkwijze

ZO WERK IK

Ik ben jouw eigen verloskundige voor de totale zorg: zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Ik neem maximaal 2/3 zwangeren per maand aan als cliënt. Hierdoor is het haalbaar om elke zwangere de tijd aan te bieden die zij nodig heeft. We leren elkaar goed kennen, want dat heb je nodig om de begeleiding te ontvangen die bij jou past. Dit noemen we caseload verloskunde. Elke vrouw, elk kind en elke zorgvraag is immers anders. Stel dat ik helaas niet kan werken, bijvoorbeeld bij ziekte, scholing of vakantie, komt er een collega verloskundige met dezelfde visie. Dit zijn uitzonderlijke situaties en komt gelukkig maar incidenteel voor. Wel garandeert dit altijd zorg, wat belangrijk is. 

VISIE

Zwangerschap en bevallen zijn in mijn visie natuurlijke processen. Moeder natuur heeft het niet voor niets op een bepaalde manier bedacht. Ik vind het belangrijk om je goed te informeren over het natuurlijke verloop en vanuit die visie te handelen, namelijk door zo min mogelijk interventies. Je hebt ook altijd het recht om 'nee' te zeggen tegen een protocol of interventie. Jouw lijf & kind, dus jij bepaald wat er gebeurd. 

MEER DAN BASISZORG

Ik bied intensieve verloskundige én doulabegeleiding zodat je volledig voorbereid en vol vertrouwen de bevalling in gaat. We kennen elkaar door onze diepe vertrouwensband goed waardoor ik naadloos aansluit bij jouw behoeften. Ook kan ik jouw wensen en grenzen uitspreken naar het medisch personeel, zeker in mijn rol als doula. Zo ben ik gegarandeerd van begin tot het eind bij je bevalling, dus ook bij een inleiding of als het eindigt in een keizersnede. Het Haga Zoetermeer, het HagaZiekenhuis Leyweg en het HMC westeinde kennen mij goed. Zo heb je het ultieme team om je heen om te bevallen in vertrouwen, los van hoe je bevalling verloopt. 

Deze dag verandert je leven voor altijd. Laten we er een fantastische, krachtige ervaring van maken!
 

Verloskundigepraktijk OERKRACHT Zoetermeer

Jouw zwangerschap

Zwangerschapscontroles

Gemiddeld kom je 12 keer op controle. Voor de controles nemen we een 30 - 60 minuten de tijd. De controles vinden plaats bij mij op de praktijk in Zoetermeer. Samen spreken we af wanneer. We bespreken een hele hoop. Denk aan het verloop van een bevalling, medische indicaties en wat dat inhoud, omgaan met weeën & uitgebreid jouw geboortewensen. We gaan ook samen verdiepen in de kraamperiode en de voeding van je kindje (borstvoeding en flesvoeding), veilig slapen en welke materialen aan te raden zijn om te kopen. Mogelijk wil je in het begin van de zwangerschap wat vaker op controle komen, je bent altijd (ook extra) welkom.

Medische echo's

De medische echo's worden momenteel gemaakt bij Verloskundigenpraktijk Femme en bij verloskundigenpraktijk Partera. De echo's die op de praktijk worden gemaakt zijn pretecho' s. Je krijgt alle medische echo's vergoed, 10-12 weken een termijnecho,  de 20-weken echo en een groeiecho rond 30 weken indien je hiervoor een indicatie hebt. Ook voeren beide echopraktijken de 13 weken echo uit. Tussendoor kan je pretecho's kopen die op de praktijk plaatsvinden. Wil je liever geen echo's tijdens de zwangerschap? Ook dat kan en mag! Het is jouw zwangerschap en jouw kind, jij bepaald het verloop.

Bevallen met OERKRACHT verloskundige en doula

Jouw bevalling 

Locatie

Je kan thuis bevallen of in het ziekenhuis. Dit kan in het Haga Zoetermeer, het Haga Den Haag en het HMC.  Wil je in een ander ziekenhuis? Geef dit aan, dan regelen we dit samen. LET OP: je kan NIET met mij bevallen in het Reinier de Graaf Gasthuis Delft.

Bevalhouding

Ik ben zeer ervaren in baarkruk en badbevallingen, maar je mag helemaal kiezen welke houding op dat moment voor jou werkt. 

Materiaal

Ik heb verschillende soorten materiaal voor je bevalling, zoals twee soorten baarkrukken, skippyballen, bevalbaden en TENS apparaten. Je mag alles van mij gebruiken.  Alles om jouw bevallingservaring zo fijn en compleet mogelijk te laten zijn! 

Begeleiding

Bij OERKRACHT is het alle belangrijkste: vertrouwen op je eigen oerkracht. Ik ben bij je, help en ondersteun je waar jij dat nodig vind en houd de veiligheid van jou en je kindje in de gaten. Wij leren elkaar al goed kennen in de zwangerschap, waardoor ik op de hoogte ben hoe jij jou bevalling voor je ziet. Samen hebben wij een plan gemaakt waardoor ik weet wat jij van mijn begeleiding verwacht. Het krijgen van je kindje is een life event en we streven er naar dat dit een prachtige bevallingservaring voor je wordt.  Je kan bevallen op de manier zoals jij dat wenst met zo min mogelijk ingrijpen. De oerkracht in je weet hoe het moet. 

Tijdens de zwangerschap of bevalling kan het zijn dat er zich een situatie voordoet waardoor de gynaecoloog de zorg van mij overneemt, zogenoemde medische indicatie. Ik begeleid je dan alsnog als doula. Ik bespreek met het ziekenhuisteam wat jou wensen en grenzen zijn en help je door de bevalling heen. Dit is niet haalbaar bij reguliere verloskundigenpraktijken. 

verloskundige en doula Loïs Witmond

Jouw kraamperiode

Begeleiding

Na de bevalling kom ik nog 2-3 keer bij je thuis langs. Hierbij is er aandacht voor het nieuwe ouderschap, (borst)voeding, anticonceptie en je lichamelijke herstel. Ook voer ik de hielprik uit mocht je dit onderzoek wensen. 

Ben je onder controle van de gynaecoloog in het ziekenhuis en zoek je een verloskundige voor de nazorg? Ook hiervoor kan je je aanmelden. 

Kraamzorg

Je bent zelf vrij om je eigen kraambureau of kraamhotel te kiezen. Natuurlijk kan ik je hierin adviseren. Ik werk veel samen met de kleinschalige organisatie Klavertje Vier. Zij hebben dezelfde werkwijze als ik. Ook zie je meestal de hele week dezelfde kraamzorg! Super fijn. Daarnaast checken ze in de zwangerschap al geregeld bij je in, om ook zo goed aan te sluiten op wie jullie zijn en wat voor jullie belangrijk is. 

Werkgebied
Zoetermeer, Den Haag en omstreken

 Ik werk als verloskundige en doula in Zoetermeer en omgeving Den Haag: 
Zoetermeer, Den Haag, Voorburg, Leidschendam, Rijswijk, Ypenburg, Pijnacker, Nootdorp.
 
Zo nu en dan: 
Berkel en Roderijs, Boskoop, Waddinxveen, Gouda. Deze plaatsen zijn afhankelijk van je adres en wensen. 

 

Staat jouw woonplaats er niet tussen? stuur alsnog even een berichtje via 'aanmelden', dan denk ik met je mee of het voor mij alsnog haalbaar is.

bottom of page