top of page
Loïs Witmond verloskundige

Meer over Loïs

Ik was vanaf kinds af aan al gebiologeerd door zwangerschap. Het was en is nog steeds wonderbaarlijk voor mij hoe in negen maanden een nieuw mens gevormd kan worden en daarna op de wereld wordt gezet. Dat een vrouw dat allemaal kan, wauw! Het was dan ook geen verrassing dat ik mij volledig thuis voelde bij de rol als verloskundige. Ik heb aantal jaren in regio Den Haag bij verschillende praktijken gewerkt. Toch miste ik de mogelijkheid om vrouwen écht te begeleiden, om diep in te gaan op hoe moeder natuur het heeft bedacht en om meer te doen dan alleen maar controles. Juist een diepe band opbouwen en samen toewerken naar bevallen met zo min mogelijk (of geen) interventies. De keuze om voor mijzelf te gaan werken en Oerkracht te starten was de beste beslissing die ik kon maken. Het is echt een verrijking om zo dichtbij mensen te mogen staan. Eén-op-één zorg biedt veel werkplezier en vergroot mijn liefde voor het vak. Zo voel ik me enorm betrokken bij wat vrouwen en partners doormaken en besef ik me elke keer weer hoe bijzonder het is om verloskundige te mogen zijn. Door de diepe band met mijn cliënten kan ik vrouwen actief begeleiden en staat zij centraal, op ieder moment en niet het verloskundig handelen. 

Na een bevalling waarbij de vrouw de kracht uit haar tenen haalt om door te gaan en een prachtig kindje op de wereld zet, geniet ik enorm van haar zelfvertrouwen en trots. Evenals hoeveel liefde, emotie en geluk er op dat moment voor het nieuwe gezin is. Dan rijd ik als gelukkige en voldane verloskundige naar huis. Ik ben een open, eerlijke en frisse verloskundige met zeer ruime ervaring,  ik denk out side the box om jouw wensen mogelijk te maken en verdedig deze waar nodig. 

Ik ben getrouwd met Jessica, mijn grote liefde (en geboortefotograaf). Samen hebben wij een zoon Winter (2023) die ik gedragen heb. Zelf moeder worden heeft een diepere laag in mij als verloskundige gebracht. Wat is het moederschap toch mooi en wat is zwanger zijn en bevallen toch bijzonder. 

Wil je mij beter leren kennen? Kijk dan eens op mijn Instagram

Verdiepingen 

Kinderwens en preconceptiezorg, waterbevallingen, Hypnobirthing, baringhoudingen, baringspijn & omgaan met pijn, massages, rebozo massage, docent babymassage, doula-zorg, borstvoeding, miskraambegeleiding & anticonceptie. 

Aangesloten bij

beroepsgroep voor verloskundigen (KNOV)

Kwaliteitsregister voor verloskundigen
Vrije Geboorte Nederland

BIG register nummer
59924982503

bottom of page