Jouw kraamperiode

Begeleiding

Created with Sketch.

Na de bevalling kom ik nog 3-4 keer bij je thuis langs. Hierbij is er aandacht voor het nieuwe ouderschap, (borst)voeding, anticonceptie en je lichamelijke herstel. 

Ben je onder controle van de gynaecoloog in het ziekenhuis en zoek je een verloskundige voor de nazorg? Ook hiervoor kan je je aanmelden. 

Kraamzorg

Created with Sketch.

Je bent zelf vrij om je eigen kraambureau of kraamhotel te kiezen. Natuurlijk kan ik je hierin adviseren. Ik werk veel samen met de kleinschalige organisatie Klavertje Vier. 

Borstvoeding of flesvoeding

Created with Sketch.

Welke vorm van voeding jij aan je kindje wil geven gaan we tijdens de zwangerschap met elkaar bespreken. De keuze van voeding verschilt erg per vrouw. Samen kijken we waar jij je het beste bij voelt. Hierin is elke keuze goed, zolang jij je er goed bij voelt. 

Hielprik en gehoortest

Created with Sketch.

De hielprik kom ik bij je thuis uitvoeren ongeveer 3-4 dagen na de bevalling tijdens een kraamvisite. In de zwangerschap krijg je hier uitgebreide informatie over. De hielprik is een keuze, hij is niet verplicht. De gehoortest word uitgevoerd op het consultatiebureau na de kraamweek. Hiervoor krijg je een oproep.