Werkwijze

ZO WERK IK

Ik ben jouw eigen verloskundige voor de totale zorg: zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Ik neem maximaal vier zwangeren per maand aan als cliënt. Hierdoor is het haalbaar om elke zwangere de tijd aan te bieden die zij nodig heeft. Ik ben altijd bereikbaar voor mijn cliënten. We leren elkaar goed kennen, want dat heb je nodig om de begeleiding te ontvangen die bij jou past. Dit noemen we caseload verloskunde. Elke vrouw, elk kind en elke zorgvraag is immers anders. 
Daarnaast ben ik jouw doula, waardoor mijn begeleiding tijdens je bevalling nog een stuk dieper gaat, afgestemd op dat wat jij wil. 

Stel dat ik helaas niet kan werken, bijvoorbeeld bij ziekte, scholing of vakantie, komt er een collega verloskundige met dezelfde visie. Dit zijn uitzonderlijke situaties en komt gelukkig maar incidenteel voor. Wel garandeert dit altijd zorg, wat belangrijk is. 


VISIE

Zwangerschap en bevallen zijn in mijn visie natuurlijke processen. Moeder natuur heeft het niet voor niets op een bepaalde manier bedacht. Ik vind het belangrijk om je goed te informeren over het natuurlijke verloop en vanuit die visie te handelen, namelijk door zo min mogelijk interventies. Je hebt ook altijd het recht om 'nee' te zeggen tegen een protocol of interventie. Jouw lijf & kind, dus jij bepaald wat er gebeurd. 

MEER DAN BASISZORG

De praktijk zit in Zoetermeer waar we lekker op de bank met een kopje thee gaan praten over hoe het met je gaat, wat je vragen en behoeften zijn en waar je tegenaan loopt. We zien elkaar gemiddeld 12 keer in de zwangerschap, waarvan elke controle 30 - 60 minuten is. Ook ben ik 24/7 bereikbaar voor je en kan je al je vragen stellen via whatsapp/telefoon. Makkelijk en laagdrempelig contact, dat vind ik belangrijk. 
 
Ik bied intensieve verloskundige begeleiding zodat je volledig voorbereid en vol vertrouwen de bevalling in gaat. Ook ben ik je doula: ik blijf bij je, hoe je bevalling ook loopt en begeleid je er doorheen. We kennen elkaar door onze diepe vertrouwensband goed waardoor ik naadloos aansluit bij jouw behoeften. Ook kan ik jouw wensen en grenzen uitspreken naar het medisch personeel. Het Haga, HMC en het Lange Land Ziekenhuis kennen mij goed. Zo heb je het ultieme team om je heen om te bevallen in vertrouwen, los van hoe je bevalling verloopt. 

Deze dag verandert je leven voor altijd. Laten we er een fantastische, krachtige ervaring van maken. 


NA DE KRAAMPERIODE

Daarnaast ben ik gediplomeerd docent babymassage om je te leren hoe je je kindje kan masseren en bepaalde kwalen/klachten het beste kan aanpakken doormiddel van de kracht van aanraking. Net dat beetje extra om meer te begrijpen over je kindje.


 ZOETERMEER, DEN HAAG EN OMSTREKEN

 Ik werk als verloskundige in Zoetermeer en omgeving Den Haag. 
Den Haag (alle wijken), Scheveningen, Mariahoeve, Bezuidenhout, Benoordenhout, Voorburg, Leidschendam, Rijswijk, Ypenburg, Pijnacker en Nootdorp.