Werkwijze

ZO WERK IK

Ik ben jouw eigen verloskundige voor de totale zorg: zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Ik neem maximaal vier zwangeren per maand aan als cliënt. Hierdoor is het haalbaar om elke zwangere de tijd aan te bieden die zij nodig heeft. Ik ben altijd bereikbaar voor mijn cliënten. We leren elkaar goed kennen, want dat heb je nodig om de begeleiding te ontvangen die bij jou past. Dit noemen we caseload verloskunde. Elke vrouw, elk kind en elke zorgvraag is immers anders. 

Stel dat ik helaas niet kan werken, bijvoorbeeld bij ziekte, scholing of vakantie, komt er een collega verloskundige met dezelfde visie. Dit zijn uitzonderlijke situaties en komt gelukkig maar incidenteel voor. Wel garandeert dit altijd zorg, wat belangrijk is. 


VISIE

Zwangerschap en bevallen zijn in mijn visie natuurlijke processen. Moeder natuur heeft het niet voor niets op een bepaalde manier bedacht. Ik vind het belangrijk om je goed te informeren over het natuurlijke verloop en vanuit die visie te handelen, namelijk door zo min mogelijk interventies. Je hebt ook altijd het recht om 'nee' te zeggen tegen een protocol of interventie. Jouw lijf & kind, dus jij bepaald wat er gebeurd. 

MEER DAN BASISZORG

De praktijk zit in Scheveningen (Den Haag) waar we lekker op de bank met een kopje thee gaan praten over hoe het met je gaat, wat je vragen en behoeften zijn en waar je tegenaan loopt. Ook kan je meer dan alleen intensieve verloskundige begeleiding kiezen bij Oerkracht. Denk aan zwangerschapsmassages, rebozomassages en doula-zorg tijdens de bevalling (ook als je medisch bent/wordt). Per juni 2021 ben ik ook gediplomeerd docent babymassage om je te leren hoe je je kindje en bepaalde kwalen/klachten het beste kan aanpakken doormiddel van de kracht van aanraking. Net dat beetje extra om meer te begrijpen over je lijf, je kindje en om extra te ontspannen in de zwangerschap. Want soms is een zwangerschap en alle veranderingen die dat met zich meebrengt best stressvol. Daarnaast kan je via Oerkracht een baarkruk, een bevalbad, TENS-apparaat, peanut- en skippybal huren voor tijdens de bevalling. Deze extra zorg kan je tijdens de hele zwangerschap en kraamweek bijkopen als mooie aanvullingen en verdiepingen. 

REGIO DEN HAAG EN OMSTREKEN

Ik werk in regio Haaglanden: Den Haag, Scheveningen, Rijswijk, Delft, Ypenburg, Nootdorp, Voorburg, Leidschedam, Wateringen, het Westland, Wassenaar en Zoetermeer.  Woon je ergens anders en wil je toch onder zorg? Overleg de mogelijkheden!