ULTIEME VOORBEREIDING

1-op-1 je bevalling volledig voorbereiden met een ervaren verloskundige die verder denkt dan het protocol

JE GROOTSTE LIFE EVENT

Wij als zorgverleners vergelijken bevallen vaak met een marathon: bevallen  vraagt veel uithoudingsvermogen en mentale kracht. De mooiste, bijzonderste marathon van je leven. Maar ongetraind begin je ook niet aan een marathon, dus voorbereiden op je bevalling is een must!

Want hoe verloopt een bevalling eigenlijk? Wat gebeurd er allemaal in je lijf en met je kindje? Hoe ga je om met baringspijn? Wat zijn je keuzes en je mogelijkheden? Hoe kan jouw partner je zo ondersteunen dat jij je kracht vind en vasthoudt? En wat als het anders loopt? Hoe werken verloskundigen eigenlijk om jouw veiligheid en die van je kind te waarborgen? 

We weten uit onderzoek dat vrouwen en partners goed terugkijken op de bevalling als zij op elk moment zelf de keuzes konden maken over het verloop. Zo voel je je gehoord en begrepen, zo beslis je samen. Maar dit kan je alleen als je van te voren al goed geïnformeerd bent en basis kennis hebt over bevallen. 

Met meer dan 300 bevallingen op mijn naam weet ik alles over bevallen. In één middag ben jij volledig voorbereid. Een positieve bevalervaring begint hier! 

WAT GAAN WE BESPREKEN 

✔ Het verloop van een bevalling: de start, de verschillende fases ontsluiting, het persen, de nageboorte en de laatste uren.
✔ Het verloop van binnenuit: wat gebeurd er met je baarmoedermond, hoe draait je kindje door je bekken heen?
Baringspijn: hoe werkt het in welke fase en hoe kan je er mee omgaan? Mogelijkheden voor natuurlijke pijnstilling en medische pijnstilling.
✔ Bevallen thuis: wat is handig, hoe ziet een thuisbevalling eruit, wat als het anders loopt?
✔ Bevallen in het ziekenhuis: wanneer vertrek je, wat kan je aan begeleiding verwachten, wat zijn de voor- en nadelen van ieder ziekenhuis?
Wat als het anders loopt? Mogelijke scenario' s en hoe hier mee om te gaan.
Jouw kracht: hoe vind je en houd je je eigen power vast?
✔ Jouw team: tips en tricks voor jouw begeleiding.
Jouw partner: we maken hem/haar je ultieme geboortecoach en zetten op papier wat hij/zij voor jou op welk moment kan betekenen.
✔ Inclusief het originele OERKRACHT geboorteplan.
✔ ruimte voor al jouw vragen: elk onderwerp wat jij graag wil bespreken bespreken we!
✔ NIEUW: krachtig jouw angsten en zorgen overwinnen doormiddel van hypnobirthing technieken!
✔ NIEUW: massagetechnieken voor thuis en tijdens de bevalling. 


Herma van Riemsdijk:

' Tijdens mijn zwangerschap was Loïs als verloskundige een hele fijne steun. Ze nam echt de tijd voor al onze vragen. Ze gaf mij de ruimte, en vroeg ook door. Zo ontstonden er waardevolle gesprekken waarin ik mij gesteund en gehoord voelde. Prettig vind ik ook dat Loïs heel duidelijk en concreet is. Ik en mijn partner voelden ons telkens goed geïnformeerd. Hierdoor konden wij ons optimaal voorbereiden op de geboorte. Super waardevol, dit gaf zoveel vertrouwen, erg blij met haar begeleiding!' 

PRAKTISCHE INFO

De cursus duurt 4 uur. Je mag kiezen wat je fijn vind: 2 avonden van 2 uur of 1 middag van 4 uur. We kijken samen in de agenda wat uitkomt. 
Locatie: bij mij op de praktijk in Zoetermeer. Heb je liever online? Dan kan dat ook. 

€450,- inclusief BTW. Na afrekenen neem ik contact met je op om de dagen in te plannen. 
Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Een goede bevalervaring begint bij goed geïnformeerd zijn over alle keuzes en mogelijkheden, afgestemd op jou situatie. Zo houd jij de touwtjes in handen.